Tudnivalók a radiátorok cseréjéről
A radiátor hosszú időre szóló beruházás, a fűtőtest és szerelvényeinek meghibásodása Önnek sok kényelmetlenséget és a lakásban károkat okozhat, ezért a szakemberek által ajánlott műszakilag megfelelő fűtőtestet és szerelvényeket válassza. 

termosztatikus radiatorszelep Hogyan használjuk helyesen a termosztatikus radiátorszelepet?
A rendszer működése során a szelepen lévő termofej (szabályozó) addig engedi a fűtővizet a fűtőtestbe, amíg a helyiség hőmérséklete el nem éri a termofej beállításának megfelelő értéket. Ezt követően automatikusan zárja a fűtővíz útját. Amennyiben ugyanezen állásban a szoba levegőjének hőmérséklete a beállított érték alá csökken, a szelep újra nyit, és a radiátor felmelegszik. 

Az elmúlt 10 évben jelentős változás történtek a lakóépületek távhőszolgáltatás elszámolása terén. A lakások jelentős részét felújították, a távhőszolgáltatással ellátott épületekben bevezetésre került az épületenként történő mérés szerinti elszámolás, a radiátorokra a lakóközösségek döntése szerint költségosztó készülékek kerültek felszerelésre.
A költségmegosztók alkalmazásának és a költségek megosztásának általános szabályait 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet szabályozza.

Az adott épület(ek) teljes hőfelhasználását a Gödöllői Távhő Kft. az OMH által hitelesített hőmennyiségmérő műszerrel megméri és havonta megállapodás (légköbméter, előző fűtési idény %-os aránya) alapján számlázza.

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház